Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Aantal eigenaren auto

Wie een nieuwe auto aanschaft heeft er wellicht geen behoefte aan, maar is er in de meeste gevallen gewoon sprake van de aankoop van een tweedehandse auto. De markt voor tweedehandsjes is superruim en varieert het aanbod van import auto’s tot auto’s die gewoon door hun eigenaren hier woonachtig te koop worden aangeboden. De bedragen die er gevraagd worden bij de aanschaf van zo een auto, lopen ook sterk uiteen, maar maakt dat nou weer niet zoveel uit. een ieder schaft immers een auto aan naar het bedrag dat hij of zij kan missen en is het dus altijd van belang dat betreffende auto zich wel in een goede staat bevindt. Het aantal eigenaren die zo een auto al heeft gehad kan daarbij ook veel over de staat van de auto zeggen.

Hoeveel eigenaren heeft mijn auto gehad?

Je zal deze vraag wel zeker hebben gesteld bij de aanschaf van een tweedehandse auto en is de kans heel groot dat de vorige eigenaar daar ook niet van op de hoogte zal zijn. Die zal je hoogstens kunnen vertellen waar hij de auto gekocht heeft (bij de dealer als nieuwe auto of occasion , of ook bij een particulier), maar zegt dat nou niks over de complete historie van de auto. Meestal volstaat men met de onderhoudshistorie en kan die snel opgevraagd worden middels een kentekencheck. Je kunt ook gewoon vragen naar het onderhoudsboekje en verschaft die ook genoeg informatie over de mate van onderhoud. Toch is het ook belangrijk om het aantal eigenaren die zo een auto allemaal heeft gehad te weten te komen. Zo gaat bij een ieder er wel een belletje rinkelen wanneer het blijkt dat de auto binnen korte tijd relatief veel eigenaren heeft gehad. Dat kan ook toevallig zo zijn en hoeft er niets aan de auto te mankeren. Het is echter de vraag in hoeverre je bereidt bent dat risico te nemen. Want stel je voor dat er wel wat aan de auto mankeert?

Wat vindt je in de eigenaren check?

De stelling dat alles wat er mogelijk mis is met de auto wel zal blijken met een kentekencheck, klopt maar voor een deel. De onderhouds- en reparatiehistorie komen bij zo een check wel helemaal bloot te liggen en valt er daaruit veel af te leiden over de staat waarin de auto zich bevindt. Ook kunnen er prognoses worden gemaakt over problemen met de auto die zich in de toekomst (met jou als eigenaar dus) kunnen voordoen. Zo kan bij een auto waar de radiator al eens vervangen is ook de koppakking al enigszins beschadigd zijn omdat de temperatuur een paar keren flink opgelopen kan zijn. Bij een fikse proefrit zal er ook niets van blijken, maar kan het probleem zich nou net een dagje voordoen wanneer je in de file staat met de auto.

Het grootste nadeel van de kentekencheck is dat de informatie pas achterhaald kan worden wanneer het daadwerkelijk ook door de garage welke de werkzaamheden aan de auto heeft verricht, wordt ingevoerd in het systeem. Daar gaat het ook niet mis omdat het nu eenmaal een verplichting is van elk e garage. Het probleem begint wanneer er gewerkt is op de auto door persoon (vaker de eigenaar zelf) en die natuurlijk op geen enkele wijze verplicht of zelfs in staat is om de RDW over de werkzaamheden in te lichten. Bij een kentekencheck komt er dus niets bijzonders aan het licht terwijl dat juist niet zo hoeft te zijn.

Vorige eigaren van de auto

Helaas blijkt het in de praktijk dat men liever niet investeert in een relatief grote reparatie van de auto wanneer het de waarde van de auto niet evenredig zal doen laten stijgen. Wanneer men na de aankoop dus doorheeft dat de auto een verborgen mankement had, kiest men er voor om die tijdelijk te laten repareren en de auto vervolgens snel te verkopen. Het probleem wordt dus steeds voor zich uit geschoven, van de een naar de andere eigenaar en kan je het probleem met het aantal eigenaren auto RDW te weten komen. Deze informatie wordt gelijk met het opvragen van de autohistorie middels het kentekennummer weergegeven. Het gaat hier wel alleen om het aantal eigenaren en kom je verder niets te weten over hun. Meer informatie over betreffende eigenaren is wel bekend bij de RDW, maar hebben alleen andere organen van de Staat zoals de Belastingdienst en de Politie daar inzage in.

De auto historie eigenaren geeft ook aan of de auto ooit in het bezit is geweest van een bedrijf. Dat kan een leasemaatschappij zijn geweest, maar ook een taxibedrijf. Ga er in dit soort gevallen dan gerust van uit dat de auto flink wat kilometers gereden heeft en hierbij bestuurt is geweest door iemand anders dan de eigenaar (het bedrijf) zelf. De mate van voorzichtigheid die van de meeste auto eigenaren bekend is, zal voor een groot deel niet aanwezig zijn geweest bij dit soort auto’s. Bedrijfsauto’s worden wel volgens het boekje onderhouden en laat men reparaties ook niet achterwege.

Door het aantal eigenaren van een auto op te sporen middels een kentekencheck, kan je een goed beeld krijgen van een mogelijk aanwezig mankement die niet gelijk aan het licht zal komen bij een proefrit en een korte inspectie. Indien je toch van plan bent door te gaan met de aankoop is het daarom een goed idee om de auto door een garage een grondige check te laten ondergaan. Zo ben je er zeker van dat de auto inderdaad niets mankeert.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!