Afgekeurde Auto Verkopen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

NAP check

Afgekeurde auto verkopen

De jaarlijkse APK welke verplicht is voor elke auto waarmee men wilt rondrijden op de openbare weg hoeft niet altijd te resulteren in een positief resultaat. De lijst van punten waarop zo een keuring zal plaatsvinden is vrij lang en kan het dus gebeuren dat de auto wordt afgekeurd. Met een afgekeurde auto mag je niet meer deelnemen aan het verkeer ook wanneer de oude APK nog geldig is.

Afgekeurde auto verkopen

Er is namelijk sprake van een auto die technisch gezien niet meer veilig kan deelnemen aan het verkeer. Soms is het niet meer aantrekkelijk voor betreffende eigenaar om de nodige reparaties te laten uitvoeren en wordt de afgekeurde auto ter verkoop aangeboden. Je zult dan wellicht afvragen of er wel personen zullen zijn die zo een auto aan gaan willen schaffen en is het antwoord daarop: Ja! Echter, is een auto afgekeurd verkopen lastiger dan wanneer je een auto verkopen wilt die beschikt over een goedgekeurde apk

Mijn auto is afgekeurd, wat kan ik ermee?

Je bedenkt het zo gek nog niet en er is al een persoon die graag zo een afgekeurde auto zal willen kopen. Net als bij een sloopauto of schadeauto. Waar jij er namelijk geen brood meer in ziet om de auto te laten repareren, zal een ander dat wel willen doen. Het gaat nagenoeg altijd puur om het economisch aspect: wat is de verhouding tussen de te plegen investering en de waarde van de auto daarna. Een kleine reparatie kan ook door de koper zelf worden uitgevoerd en is het voor de koper in zo een geval wel lonend om een afgekeurde auto te kopen.

Natuurlijk zal die vooraf wel vragen waarom de auto is afgekeurd. Bij elke keuring krijgt de auto eigenaar een APK rapport waarop aangegeven is op welke punten de auto afgekeurd is.

 

Leaseauto.net in het nieuws

Verlies dit rapport dus niet en toon dit aan een ieder die de auto komt bezichtigen en vraagt waarom die niet meer gekeurd is. Je kunt bij de garage ook direct vragen wat de kosten voor reparatie zullen zijn en aan de hand van de informatie een goed prijs kunnen bepalen. Het nadeel van een afgekeurde auto is dat je er niet meer mee mag deelnemen aan het verkeer en de auto met een sleepwagen zal moeten worden verplaatst. Gewoon langs het trottoir plaatsen mag tot uiterlijk 2 maanden of moet de auto in binnen in jouw eigen garage worden geparkeerd.

Apk afgekeurde auto verkopen

Bij de verkoop van een afgekeurde auto zal de gewoonlijke proefrit er niet op zitten tenzij je over een ruim eigen terrein beschikt. Dat is echter lang niet altijd het geval en zal men maar genoegen moeten nemen met een visuele inspectie met een draaiende motor. Inspectie van bijvoorbeeld het onderstel of de prestatie van de motor gaat dus wat lastiger zijn. Zorg er daarom ook voor dat je overtuigend overkomt en alle gestelde vragen naar tevredenheid van de belangstellende zal kunnen beantwoorden wanneer je de auto verkopen zonder APK wilt.. Hou er ook rekening mee dat dit ook geldt indien je van plan bent de auto verkopen zonder keuring wilt aan een bedrijf.

Nadat er een overeenstemming is bereikt over de prijs en de overschrijving al heeft plaatsgevonden zal het transport middels een sleepwagen moeten geschiedden. Met het ontvangen vrijwaringsbewijs dien jij de verzekering zelf op te zeggen (indien die nog geldig was).

Wie een afgekeurde auto wil verkopen zal dat dus zeker wel kunnen klaarspelen, maar dien je wel ervoor te zorgen dat de prijs die ervoor gegeven wordt niet veel lager zal uitvallen dan de waarde na de uit te voeren reparaties. Let er ook op dat een afgekeurde auto niet meer mag deelnemen aan het verkeer en maximaal 2 maanden langs de weg geparkeerd mag staan. Bij de verkoop van een afgekeurde auto dien je er dus wel voor te zorgen dat je het vrijwaringsbewijs in handen krijgt voordat de nieuwe eigenaar de auto meeneemt.