Auto financiering

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Taxatiewaarde auto

Beste auto financiering

Voor de aanschaf van een auto hoef je gelukkig niet zelf met al het geld gelijk op tafel te komen. Auto financiering zorgt er namelijk wel voor dat je soms zelfs zonder een aanbetaling de auto van jouw dromen aan kunt schaffen. Er zijn verschillende financiering auto modellen te vinden die allemaal voor zorgen dat voor een ieder wel een oplossing gevonden kan worden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de beste auto financiering met zorg gekozen zal worden en het inkomen niet te zwaar wordt belast. Het is belangrijk om in acht te nemen dat een financiering auto geld kost.

Auto financiering aanvragen

Autofinanciering aanvragen

Wie met een bedrag op tafel kan komen, zal niet alleen eerder in aanmerking komen voor een auto financiering, maar ook minder per maand moeten aflossen. Dat hangt wel af van de aflossingsperiode. Het is daarom ook het eerste waar men naar zal vragen wanneer je een auto financiering aanvragen gaat. Vaak beschikt men al over een inruil auto of een verkochte auto die kan worden en is de eerste inzet zo al geregeld. Voor de rest van het bedrag zal dan de financiering auto moeten plaatsvinden en kan dat soms bij het autobedrijf zelf. Zo een interne auto financiering kan wel aantrekkelijk lijken, maar dien je wel kritisch te kijken naar de voorwaarden die er worden gehanteerd wanneer je niet in staat bent om aan de betalingen te voldoen. Als zaken niet goed geregeld zijn, kan je wel een fors deel van het bedrag dat al afgelost is kwijtraken.

Financiering auto via bank

Een auto financiering aanvragen bij de bank heeft gewoonlijk het model van een persoonlijke lening aanvragen. Het aangeboden bedrag is dus beperkt, maar zijn de risico’s ook lager. Het aflossingsbedrag per maand is ook minder waardoor de kans wel erg klein is dat je op een bepaald moment niet in staat zal zijn om de lening af te lossen.

Leaseauto.net in het nieuws

Naast de bank zijn er ook aparte financieringsinstellingen die op maat gesneden modellen aanbieden. Je moet dus eerst met een offerte aankomen waar er zelf aangegeven is wat de auto precies kost. Aan de hand van jouw inkomen wordt er dan een berekening gemaakt voor het bedrag dat je maandelijks kwijt zal zijn aan de auto lening. Hou er wel rekening mee dat er een groot verschil is in de aflossingsperiode van een nieuwe auto en die van een tweedehandse. De factor afschrijving speelt namelijk altijd een rol en zal de financierder van de lening auto zo min als mogelijk risico’s willen nemen.

Autofinanciering berekenen

Voordat je op zoek gaat naar een auto, zal je toch eens even zelf moeten nagaan hoeveel je per maand wel zelf kwijt wil aan de auto. Neem daar ook jouw toekomstplannen mee en zorg je er dus voor dat er wat financieringsruimte overblijft. Hou er rekening mee dat bij het aangaan van een autofinanciering er een aantekening van wordt gemaakt bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dat betekent zo een beetje dat bij een toekomstige aanvraag voor financiering die afgewezen kan worden wanneer na onderzoek blijkt dat het inkomen al belast is. Wanneer je nog wat ruimte over hebt op het inkomen, zal het natuurlijk geen probleem opleveren en dient zo een registratie ter bescherming van beide partijen.

Belangrijk om te weten is dat bij het uitblijven van de betaling er er eveneens een aantekening van wordt gemaakt bij het BKR. Een autofinanciering via zo een financiële instelling is dus iets wat je niet licht op mag vatten en zijn de consequenties vergaand wanneer het mis loopt. Met een negatieve BKR notering blijf je namelijk voor een paar jaartjes op de zwarte lijst en zal het niet lukken om een autofinanciering met negatieve bkr regisratie te krijgen.

Wat zijn jouw opties wanneer je de auto lening niet kan betalen?

Na het bovenstaande gelezen te hebben zal jij je wellicht afvragen of het wel verstandig is om te kiezen voor autofinanciering. Het antwoord hierop is nog altijd ja, omdat het niet zo snel zal lopen dat je in nog grotere problemen zal geraken als gevolg van een misgelopen betaling van de lening voor auto. Zo is er doorgaans de clausule in het contract opgenomen dat in het geval van overlijden alles komt te vervallen en er geen schuld wordt achtergelaten voor de nabestaanden. Ook in gevallen waarbij je jouw baan kwijt raakt of in andere (duidelijk aantoonbare) financiële problemen geraakt kan er altijd samen met de financierder gezocht worden naar een oplossing. Een aparte manier om in noodgevallen van de auto “af” te zijn, is de auto verkopen, waarbij de nieuwe eigenaar de aflossing overneemt. De auto wordt dan volledig overgeschreven en staat bij de RDW dan niet meer op je naam. Dit kan gecontroleerd worden via een kentekencheck.

Niet elke financierder staat hier open voor en vraag je er nadrukkelijk naar voordat je met ze in zee gaat. Bij deze wijze van het overdragen van de betalingsverplichting zal je zeker niet bepaald voordelig uitkomen omdat het risico immers overgenomen wordt door een andere partij. Die moet er wel brood in zien en zal dat moeten komen in de vorm van een aantrekkelijke overname prijs voor de auto. Je bent door het nemen van deze stap wel af van de financiële verplichting en kom je ook niet te staan op de negatieve BKR lijst.

Autofinanciering is dus een aantrekkelijke manier om aan een auto te komen zonder veel contant geld op zak te hebben. Je hebt hierbij de ruime keus om te gaan voor een nieuwe of tweedehandse auto en zal de financierder wel aan de hand van het inkomen en vaste lasten bepalen tot welke hoogte het leenbedrag op mag lopen. Belangrijk te alle tijde is het om rekening te houden met jouw toekomstplannen en ook te vragen naar de consequenties voor wanneer het mis dreigt te lopen en je de autolening tijdelijk niet kan betalen. Zo kan je goed geïnformeerd met de auto financiering beginnen en met een gerust gevoel genieten van jouw nieuwe auto.