Auto Onderdelen Op Kenteken

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Auto onderdelen op kenteken vinden

Elke auto, ongeacht het merk, is samengesteld uit wel duizenden onderdelen en vormen die een goed samenwerkend geheel. Het is de onderlinge werking van al deze onderdelen welke ervoor zorgt dat de auto optimaal blijft presteren en dient dat voor de talloze verreden kilometers steeds plaats te vinden. Het is dan wel begrijpelijk dat de onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. In de eerste instantie merk je daar niets van op omdat elk onderdeel met een specifieke tolerantie is gefabriceerd waardoor de effecten van slijtage in de eerste instantie worden opgevangen. Langzamerhand echter wordt er een punt bereikt dat er sprake gaat zijn van defecten en de auto soms niet meer gereden kan worden. Vervanging van betreffende onderdelen is dan de enigste keuze en komt er daar toch wel meer bij kijken dan wat er vaker gedacht wordt. Gelukkig zijn sommige auto onderdelen op kenteken terug te vinden.

Auto onderdelen op kenteken vinden

Auto onderdelen kenteken zoeken

Ga maar even online en type de naam in van het gewenst onderdeel. Je zult dan wellicht verbaast zijn over het haast eindeloos aanbod aan onderdelen en kunnen de prijzen er ook enorm verschillen. De verleiding is er vaker maar al te groot om voor de goedkoopste te kiezen, maar dien je daar wel voorzichtig mee te zijn. Is het betreffend onderdeel namelijk wel geschikt voor jouw auto?

Er zijn tal van onderdelen te vinden die op het oog hetzelfde lijken of waarvan op de website de opgegeven specificaties dezelfde lijken te zijn als het defect onderdeel. In de praktijk blijkt het dat dit lang niet altijd het geval te zijn en ondervindt de reparatie van jouw auto alleen maar op onthoudt door een verkeerde bestelling. Bovendien is de kans groot dat jij je geld kwijt bent en is het daarom beter auto onderdelen kenteken te kopen. Bij deze manier van aankoop bestaat er geen twijfel over de specificaties omdat bij het invoeren van het kenteken alle relevante gegevens van de auto zoals het chassis– en motornummer beschikbaar zijn voor de database. Zo kun je bijvoorbeeld onderdelen op chassisnummer zoeken.

De zoektocht naar een betreffend onderdeel zal dus niet gebaseerd zijn op een merk, model en bouwjaar alleen, maar wordt er in detail afgegaan dankzij de juiste voertuiggegevens. Tijdens de productie van hun auto’s zorgen de fabrikanten er steeds voor dat er veranderingen worden aangebracht om de kwaliteit te verbeteren. Dit leidt er vaker toe dat er kleine veranderingen onder de motorkap te vinden zijn waar de doorsnee garage of doe-het-zelver geen idee van heeft en resulteert dit in het kopen van onderdelen die niet de gewenste prestaties zullen leveren. 

 

Leaseauto.net in het nieuws
Een goed voorbeeld is de accu die één geheel vormt met het oplaadsysteem. Bij de aanschaf van eentje met niet dezelfde specificaties zal het oplaadsysteem onevenredig zwaar worden belast of resulteert de aankoop in een accu die binnen de kortste keren weer aan vervanging toe zal zijn. Een accu op kenteken kopen garandeert een optimale prestatie en bespaar je met deze simpele stap al heel wat ongerief.

Auto onderdelen vinden op kenteken nummer

Lang niet altijd is het mogelijk om met het defect onderdeel eens zelf te gaan vergelijken of het nieuwe onderdeel wel de juiste is. Het kost immers tijd om alles los te gooien en is het niet altijd verstandig om de auto zo lang bij een garage te laten. Dat kost ook de nodige centjes en is het daarom verstandig om betreffend onderdeel vooraf al in handen te krijgen. Wat zal je trouwens doen wanneer achteraf blijkt dat het onderdeel niet te vinden is?

Onderdelen zoeken op kenteken laat je dus nooit in het ongewisse en heb je daarbij niet alleen de keuze uit nieuwe, maar ook tweedehandse. De kans is dus wel heel erg klein dat het gezochte onderdeel niet zal worden gevonden. Ook het prijsvoordeel van een tweedehandse onderdeel is groter, maar kleven er vaker wel wat nadelen aan vast. Zo wordt er in de meeste gevallen geen garantie op gegeven en is het des te belangrijker om gelijk het juiste onderdeel aan te schaffen. Met onderdelen zoeken op kenteken ben je er van verzekerd dat het om het juiste onderdeel gaat.

Wat als het kentekennummer ontbreekt?

Het komt weleens voor dat het kentekennummer beschikbaar is. Zo kan er sprake zijn van bijvoorbeeld een importauto welke nog geen eigenaar heeft gevonden en nog bij de importeur in de showroom staat. In het geval van een mankement (kan gebeuren) van zo een auto, is het belangrijk om via een alternatieve manier de juiste onderdelen op te zoeken. Die mogelijkheid bestaat er dus gelukkig wel in de vorm van het zoeken van auto onderdelen op chassisnummer. Deze methode wordt ook toegepast wanneer de nodige onderdelen rechtstreeks van de fabrikant moet worden besteld. Met het chassisnummer kan gelijk alle technische data van betreffende auto worden opgevraagd.

Tijdens het fabrikage proces worden alle productiegegevens van de auto opgeslagen en er gelijk in het systeem aangegeven worden wanneer er sprake is van bijzonderheden. Een auto met een lichte aanpassing in het motormanagement bijvoorbeeld en over afwijkende, maar op het oog gelijke, sensoren beschikt zal dus gelijk gerepareerd kunnen worden omdat je niet de fout zult begaan om het verkeerd onderdeel aan te schaffen.

Wie dus geen miskoop wil begaan en gelijk over het juiste onderdeel wil beschikken is het duidelijk dat het kopen van onderdelen op kenteken beslist geen verkeerde stap kan zijn. Het is trouwens ook geen moeilijkheid om dat te doen omdat er tal van verkoopsites zijn van onderdelen waar je met het kenteken gelijk kunt weten wat zo een onderdeel kost en of het wel beschikbaar is. Indien niet in voorraad wordt er meestal ook gelijk aangegeven wanneer het zal arriveren in het magazijn. Bij twijfel kan er worden overgegaan om het chassisnummer te gebruiken voor het opzoeken en de aanschaf van het juiste onderdeel.