Auto Taxeren

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Wat is mijn auto waard?

Taxatie auto

De waarde van een auto is altijd wel een punt waar men de felste discussies over kan hebben en zijn er veel argumenten die gebruikt kunnen worden om de waarde omhoog of juist omlaag te krijgen. Een objectieve wijze van waardebepaling kan gevonden worden in het auto taxeren. Wanneer je een auto laten taxeren wilt dan worden hier volgens een vastgestelde procedure te werk gegaan en zal de uitkomst ook nog door een ieder geaccepteerd worden. Met een taxatierapport auto in handen wordt een auto verkopen een stuk eenvoudiger.

Auto taxatie regels

Omdat er zoveel waarde gehecht wordt aan de taxatie, is het van belang dat alles gebonden is aan regels. Zo dient de taxateur beëindigt te zijn. Laat je dus niet zomaar wijs maken door een persoon die beweert een taxateur te zijn, maar vraag gelijk naar zijn bevoegdheden. Zo’n taxateur dient een paar standaardstappen uit te voeren om tot de werkelijke waarde van de auto te geraken. Deze uniformiteit zorgt ervoor dat er geen noemenswaardige verschillen merkbaar zullen zijn indien je naar een andere taxateur zal stappen. Alles is dus ook verbonden aan de nodige kosten, maar vallen die in het niet vergeleken bij de winst of besparing die de taxatie op zal leveren.

Niet alleen het bouwjaar, merk en model wordt meegenomen, maar zeker ook de technische staat van het voertuig. Dat is specialistisch werk waar er veel vakkennis voor nodig is en wordt er naar alle componenten gekeken die doorslaggevend zijn voor de waarde. Ook de details worden niet vergeten en wordt ook de waarde van accessoires meegenomen.

.

 

Leaseauto.net in het nieuws

Taxatierapport auto

Auto Taxeren Kentekencheck

Zo’n taxatie is dus niet gratis en rijst de vraag wie ervoor op zal draaien. Vaak is het de verzekering die dat doet wanneer er sprake is van schade, maar zijn ook opkopende bedrijven die zo een taxateur eerst de waarde van een auto laten bepalen. In zulke gevallen snijdt het mes wel aan beide kanten omdat jij gelijk inzage kan krijgen in de waardebepaling. Vaak komen daar factoren erbij die je over het hoofd zal hebben gezien. Zo is niet alleen de technische staat van de auto van belang voor de taxatie, maar kijkt men toch wel naar de marktsituatie.

Niet elk merk en model is namelijk evenveel gevraagd en is de prijs van een populaire auto op de occasionmarkt hoger dan eentje waar men niet vaak naar vraagt. Dit realistisch tintje aan het taxeren van een auto zorgt ervoor dat men veel waarde mag hechten aan de uitkomst van elke taxatie. Het loont daarom in sommige gevallen ook om zelf een taxateur in te schakelen, vooral wanneer het gaat om een nogal prijzig model. Met het taxatierapport auto in handen kan je elke belangstellende duidelijk aangegeven hoe de prijs bepaald is.

Een soort van autotaxatie kan gezien worden in het bepalen van de dagwaarde van een auto. Dat kan eenvoudig door alleen maar het kenteken in te voeren bij bepaalde websites, hier wordt dan vervolgens een auto taxatie online uitgevoerd. De online taxatie auto is weliswaar niet zo gedetailleerd, maar kan het in de meeste gevallen wel een uitkomst zijn.