Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Auto verkopen particulier

Voor de verkoop van een auto komt er nogal wat erbij kijken zoals het plaatsen van een advertentie, het onderhandelen over de uiteindelijke verkoopprijs en de overschrijving. Al deze stappen kunnen indien gewenst heel vlot verlopen. Indien gewenst, omdat zo een vlot verloop meestal synoniem is met de verkoop aan een bedrijf. Daar kun je meestal al binnen een dag de overschrijving in orde maken en wordt het verkoopbedrag gelijk op jouw bankrekening overgemaakt. Deze vorm van auto verkopen wordt vooral toegepast voor zij die snel van hun auto willen of moeten zijn.

Nadelen van particulier auto verkopen?

Het snel willen verkopen van de auto betekent ook dat de tegenpartij gauw een besluit moet kunnen nemen. Omdat er nogal wat auto’s te vinden zijn op de particuliere automarkt, zal er dus voor de koper niet veel tijd overblijven om eens goed rond te kijken om een koopje te vinden. Een lage prijs is vaak de doorslaggevende factor bij zo een snel besluit en merk je er als verkoper dus wel alles van. Het voordeel is wel dat je gelijk kunt beschikken over wat geld en dit in sommige gevallen het belangrijkst is. Het kan om een aanbetaling gaan voor een andere (betere) auto, of kan er gebrek aan ruimte zijn en moet de auto gelijk weg. Ook bespaar je met zo een wijze van verkoop het steeds moeten onderhandelen met verschillende personen over de prijs. Lang niet een ieder ziet dat zitten en kiest men ervoor om alles vlot door een opkoper plaats te laten vinden.

Meer geld uit particuliere autoverkoop halen

Met alle voordelen die de verkoop aan een opkoper te bieden heeft, zal je wellicht denken dat het niet aantrekkelijk is om de zelf aan de man te brengen. Toch kiezen velen ervoor omdat je er vaak toch een betere prijs door kunt krijgen. Er zijn namelijk geen tussenschakels meer en onderhandel je rechtstreeks met de nieuwe eigenaar. De eerste stap bij het willen verkopen aan een particulier, is door ervoor te zorgen dat men de auto wel zal weten vinden. Dat betekent gewoonlijk het beginnen met het plaatsen van zoveel als mogelijk advertenties op de verschillende autoverkoopsites. Daar betaal je niets voor en zijn er sites te vinden waar er dagelijks wel tienduizenden personen een kijkje nemen. Geen gebrek aan belangstelling dus, maar hou je er ook rekening mee dat er nog veel meer aanbieders zijn. Laat dat je echter niet afschrikken en start het geheel door een scherpe prijs te plaatsen. Veel zoekopdrachten vinden plaats op basis van prijscategorieën.

Speel het slim en kijk even zelf rond op de site wat een soortgelijke auto als de jouwe gemiddeld waard is. Nu je een idee hebt van de marktprijs, kan je zelf beter een realistische prijs samenstellen. Deze kan soms aardig verschillen van de berekende dagwaarde. Het is echter beter om voor deze aanpak te kiezen omdat het de beste garantie biedt voor een snelle verkoop.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!