Auto verkopen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Auto verkopen

Auto verkopen online

Wie zo alle advertenties waar auto’s te koop worden aangeboden even nagaat zal wel tot de conclusie komen dat het om een druk bevochten markt gaat. De concurrentie is er groot en zal je wel alle zeilen moeten bijzetten om een auto particulier te kunnen verkopen. Ook de verkoop aan een autobedrijf verloopt niet altijd naar jouw wens omdat het aanbod aan jonge occasions op de markt nogal groot is. Is het dan wel mogelijk om toch een auto tegen een voordelige prijs te kunnen verkopen? Dat is zeker wel mogelijk wanneer je de auto zult aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs en er daarbij ook voor zorgt dat je zo veel als mogelijk personen zult bereiken met de geplaatste advertenties.

Auto verkopen online markt

Kennis maakt macht en geldt dit zeker ook wanneer je van plan bent een auto te verkopen. Het is belangrijk dat je kijkt naar soortgelijke auto’s als de jouwe en de prijzen tezamen met alle aanwezige accessoires bekijkt. Het internet is de beste plek om rond te kijken omdat er tal van auto verkoopsites zoals Autoverkoopsites.com te vinden zijn waar een ieder gratis advertenties kan plaatsen. Vaker zijn er ook filters aanwezig en kan je gauw een selectie maken van dezelfde automodellen als de jouwe.

Maak een vergelijking tussen alle aangeboden auto’s en de jouwe en stel een indicatieve prijs samen. Door dit voor elke verkoopsite te doen krijg je een vrij nauwkeurig beeld van de marktprijs van jouw auto. Je kunt bij het verkopen van jouw auto namelijk wel uitgaan van de dagwaarde, maar is er bij het samenstelling ervan geen rekening gehouden met factoren die er spelen op de automarkt zoals de populariteit van bepaalde modellen. Een zeldzaam en veel gevraagd model zal namelijk meer opbrengen dan de dagwaarde zal aangegeven en zal omgekeerd ook de prijs lager liggen dan de dagwaarde wanneer betreffend model bekend staat om steeds terugkomende mankementen.

Een handige tip om jouw auto sneller te laten verkopen is door aan te geven dat die pas een servicebeurt heeft gehad en de APK zeker nog voor een tijdje geldig zal zijn. Een auto verkopen waarvan de APK nog maar een maand geldig zal zijn of die dringend toe is aan een servicebeurt duidt meer erop dat de auto “uitgereden” is en je er niets meer in hebt geïnvesteerd. Dat zal zeker voor de nodige vragen zorgen, zeker wanneer het zal aankomen op de manier waarop jij de auto altijd hebt onderhouden.

Hoe het beste de auto verkopen

Wanneer het jou eenmaal is gelukt om een belangstellende aan de haak te krijgen, ben je nog lang niet toe aan de daadwerkelijke verkoop van de auto. Er zal zeker een afspraak worden gemaakt om de auto te mogen bezichtigen en zullen daarbij de nodige vragen worden gesteld: Waarom verkoop je de auto nou? Is hij wel volgens het boekje onderhouden? Is de auto ooit betrokken geweest bij een aanrijding?

Op deze “standaard” vragen kan je gelukkig wel een gepast antwoord geven door een kentekencheck uit te laten voeren. In het rapport komen alle onderhouds- en reparatiebeurten duidelijk naar voren en zal zo een officieel rapport natuurlijk ook meer vertrouwen wekken dan een mondeling toezegging. De auto moet dan wel altijd zijn geweest bij een RDW erkende garage……..

Het is natuurlijk ook geheel overbodig om te zeggen dat de auto er netjes moet uitzien, zowel van binnen als van buiten. Laat eventueel ook de motorruimte grondig schoonmaken en de onderkant. Naast het uiterlijk moet natuurlijk ook technisch de auto helemaal in orde zijn. Eventuele mankementen waar je van op de hoogte bent, maar niet hebt laten repareren moeten ook gelijk worden doorgespeeld aan de belangstellende. Dat schept gelijk een vertrouwensband en maakt dit het onderhandelen over de prijs zeker wel makkelijker.

Een proefrit voor de auto verkoop

Natuurlijk zal de auto voor een proefrit worden meegenomen en dien je dan wel rekening mee te houden dat de verzekering in orde moet zijn. Het is bij sommige maatschappijen mogelijk een autoverzekering af te sluiten voor een korte periode. Dit komt handig uit omdat je niet een groot bedrag hoeft neer te tellen voor de verzekering, maar toch nog in staat zal zijn een proefrit aan te bieden. Ga wel altijd mee met zo een proefrit en voorkom zo dat er ontoelaatbare handelingen met de auto zullen worden uitgevoerd. Het is beter wanneer jij van te voren aangeeft wat de route zal zijn waarover de proefrit zal worden gereden. Wanneer alles naar wens is verlopen kan er nu worden onderhandeld over de prijs.

Als je geluk hebt gaat de koper niet te veel afdingen op de prijs en is de koop snel gesloten. Je moet echter nooit daarvan uitgaan en wees je dus liever erop voorbereidt dat men de prijs zoveel als mogelijk omlaag zal willen brengen. Stel daarom voor jezelf een minimale prijs vast tot waar de koper de nodige speelruimte krijgt om af weten te dingen. Bij een te laag bod zonder enige steekhoudende argumenten van de tegenpartij is het beter om niet tot de verkoop over te gaan.

Auto verkopen aan bedrijf

Er zijn verschillende doelgroepen waarop jij je kunt richten bij de verkoop van jouw auto. De grootste groep zijn particulieren die op zoek zijn naar een voordelig koopje en waarvoor er, zeker op het internet, genoeg verkoopsites zijn om de auto te kunnen adverteren. Ook bij de verschillende bedrijven actief in de autohandel kan je terecht voor de verkoop, maar die je er daarbij wel rekening mee te houden dat de prijzen die door deze groep aangeboden zullen worden wat lager zullen liggen. Zij zullen de auto immers op hun beurt weer doorverkopen en zullen zij hun gemaakte kosten en zeker ook de winst moeten halen uit de verkoopprijs. Verkoop aan zo een bedrijf kan soms wel handig zijn omdat de waarde van de auto kan worden gebruikt als aanbetaling op een andere auto die je zult moeten kopen bij hetzelfde bedrijf. Ook is de verkoop er sneller geregeld dan het lange wachten op een particuliere koper.

Er zijn ook steeds websites te vinden waar buitenlanders terecht kunnen om auto’s te kunnen kopen. Het bedrijf die zo een website beheert zorgt ook voor de nodige begeleiding bij een verkoop. Dit is zeker ook een goede manier voor de verkoop omdat het ertoe leidt dat er meer personen in staat zullen zijn jouw verkoopadvertentie te bezichtigen. Ook via een autoveiling kun je de verkoop laten plaatsvinden en zorgt ook deze verkoopwijze ervoor dat je de auto snel kwijt bent. Er zijn wel wat voorwaarden eraan verbonden en krijg je ook hier gewoonlijk een lagere prijs.

Een auto verkopen hoeft niet lastig te zijn

Er zijn tal van opties om jouw auto te kunnen verkopen en zal de optie waar jij voor kiest gewoonlijk afhangen van de prijs die je er aangeboden krijgt. Zorg er wel voor dat de auto er altijd goed onderhouden uitziet en informeer ook eens even rond wat de verkoopwaarde van de auto kan zijn.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!