Autosloperij

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Schadeverleden auto

Autosloperij

Bij het horen van het woord autosloperij denkt men nog al te vaak aan een rommelige werkplek waar de auto door elkaar heen liggen en er overal losse onderdelen te vinden zijn. Niets is daar van waar bij een moderne auto sloperij. Er vindt gelijk ordening plaats van alle binnengekomen auto’s bij de auto sloperij en wordt de grootste zorg besteed aan het uit elkaar halen van zulke sloopauto’s. Het is namelijk niet de bedoeling schade aan te richten aan de onderdelen welke nog verkocht kunnen worden door de auto sloperij.

Autosloperijen

De een zijn dood is het ander zijn brood en kan dit wel gezegd worden voor de vele onderdelen afkomstig van sloopauto’s die ervoor zorgen dat tal van andere auto’s nog kunnen deelnemen aan het verkeer. Niet alleen zijn onderdelen afkomstig van autosloperijen voordeliger in de aanschaf, maar is het voor bepaalde modellen alleen mogelijk tweedehandse onderdelen te vinden. 

Leaseauto.net in het nieuws

Met zo een grote vraag naar slooponderdelen, is het belangrijk dat er een adequate administratie aanwezig is bij  autosloperijen om elk bruikbaar onderdeel keurig in het systeem te plaatsen waardoor de verkoop vlot kan plaatsvinden. Die vindt vaker ook online plaats en kan men op zo een manier bij houden wanneer de voorraad op zal raken en het tijd wordt weer sloopauto’s in te kopen.

Specialisatie autosloperijen Nederland

Omdat het aanbod van sloopauto’s vrij groot is en er op een gegeven moment toch de knoop doorgehakt moet worden, hebben veel sloperijen zich gespecialiseerd in een bepaald merk en soms ook een model. Dit maakt niet alleen het inkopen eenvoudiger, maar kan ook de kwaliteit van de dienstverlening op een hoger niveau worden gebracht. Zo weet men precies waar de klant naar op zoek is en kan er specifiek daar op worden gericht. Zulke sloperijen zijn dan ook vaak de redders in nood wanneer men naar een bepaald onderdeel zoekt. Ook de prijzen vallen er mee dankzij het goed doordacht systeem van opkopen en het slopen.indien een bepaald onderdeel niet in voorraad is, kan er altijd eentje betrokken worden bij een samenwerkende partner.

Veel onderdelen van autosloperijen gaan trouwens naar belangstellenden welke zich in het buitenland bevinden. Aan afzet is er dus geen gebrek en kopen ze daarom ook allerlei auto’s op. De prijs die er aangeboden kan worden is sterk afhankelijk van de staat waarin het voertuig zich bevindt. Autosloperijen vormen daarom een onmisbare schakel binnen de autowereld en zorgen ze niet alleen voor de benodigde onderdelen voor tal van auto’s, maar ook dat men hun sloopauto’s tegen een redelijke prijs gelijk kwijt kan.