Autoverzekering vergelijken

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Meldcode auto

Autoverzekering vergelijken

Voor het verzekeren van een auto zijn er vele mogelijkheden die allemaal zo aantrekkelijk mogelijk worden gemaakt. Op de markt opereren er namelijk wel een groot aantal verzekeringsmaatschappijen en willen die allemaal wel een deel van de klanten voor zichzelf behouden. Ook nieuwe klanten zijn er altijd welkom. Van deze concurrentiestrijd kan jij als consument er dus alle voordeel aan hebben wanneer je het slim aanpakt. De verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken is daarvoor zeker wel een vereiste omdat je gelijk merken zal dat er onderling nog altijd sprake is van grote verschillen

Autoverzekering doelgroepen

Elke verzekeringsmaatschappij, groot of klein, houdt er zo zijn eigen visie op na over de aanpak die er gegeven moet worden aan zo een autoverzekering. Zo kan men de nadruk leggen op het verzekeren van personen auto’s of gaat de aandacht juist uit naar auto’s in de zakelijke sfeer. Het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen heeft pas nut wanneer je weet waar je zo op zal moeten letten. Laat de hoogte van de premie dus maar even aan de kant liggen en bekijk de overige voorwaarden.

Zo moet het duidelijk zijn welke waarde er vergoedt zal worden, vooral wanneer het gaat om wat oudere auto’s. Er is namelijk een verschil tussen de dagwaarde en die welke soms door de maatschappij wordt gehanteerd. Het mag dus niet gebeuren dat je pas na het maken van een aanrijding bijvoorbeeld te weten komt dat het uitgekeerd schadebedrag niet naar verwachting zal zijn.

Naast de materiële schade is de vergoeding in het geval van letsel(s) mogelijk nog belangrijker. Daar kunnen de kosten al snel oplopen en is het niet zonder reden dat het wettelijk gesteld minimum gesteld is op rond een miljoen euro. Dat lijkt wel veel, maar zullen de kosten alsmaar blijven toenemen wanneer er sprake is van een langzaam herstel waar er veel zorg voor nodig is. Kijk daarom toch uit naar een dekking die wat hoger ligt zodat je er zeker van bent dat er altijd wel genoeg zal zijn om in elk geval niet voor een “verrassing” komen te staan.

Belangrijke punten autoverzekeringen

Met het vergelijken van de dekkingsbedragen en premies ben je er nog niet omdat er ook gekeken moet worden naar zaken als het inkomen met een leenauto of de mogelijkheid om de verzekering snel op te kunnen zeggen. Het laatste is van belang wanneer je de auto verkoopt en het dus niet nodig is om de auto nog langer te verzekeren. Bij sommige maatschappijen is het nog mogelijk om een deel van de premie teruggestort te krijgen bij het aantonen van het vrijwaringsbewijs.

Leaseauto.net in het nieuws

Ook het belang van een leenauto dient niet onderschat te worden omdat bij een grote autoschade soms wel voor een week of twee bij de garage kan liggen. Belangrijk zijn ook de wijze waarop het aantal schadevrije jaren behouden blijft. Deze schadevrije jaren bezorgen je immers een fikse korting op de premie en wil niemand die graag snel verliezen. Voorwaarde voor het behoud is namelijk het schadevrij rijden en komt het dan wel hard aan wanneer een klein deukje die je veroorzaakt hebt al ervoor zorgt dat alle moeizaam opgebouwde jaren worden kwijtgeraakt. Ook hier worden er verschillende voorwaarden gehanteerd en is het zo dat sommige verzekeraars voor schades tot een bepaalde hoogte de jaren niet laten vervallen. Je rijdt met dit in gedachten beslist met een gerust hart rond. Ook het behoud van het schadevrije jaren nadat je voor een tijdje de verzekering hebt opgezegd of geschorst is iets waar je op moet letten bij het maken van de vergelijking. Het heeft anders weinig nut om een lage premie te betalen wanneer de schadevrije jaren snel kwijt kunnen worden geraakt en je dus weer de volle pond van de premie zal moeten betalen.

Vergelijken autoverzekering

Van plan om alle autoverzekeringen te gaan vergelijken? Je hoeft daarvoor beslist niet uit huis omdat je gewoon een kijkje kunt nemen op een vergelijkingssite. Die hebben het voorwerk al gedaan en vindt je er alle aanbieders keurig in een rijtje staan. Om in detail alles te kunnen vergelijken moet je echter wel op de site zelf van zo een verzekeraar gaan en kan de premie al worden berekend door de gegevens van de auto in te vullen, dit heet een kentekencheck. De geldende voorwaarden vindt je ook op de site staan en zie je er zeker ook die welke betrekking hebben op de leeftijd van de bestuurder. Voor degenen die pas hun rijbewijs hebben behaald en nog in de risicogroep (gewoonlijk 18 tot 24 jaar) vallen, is het niet altijd eenvoudig om een maatschappij te vinden die bereidt is de verzekering met hun af te sluiten. Ook de premies liggen veel hoger voor deze groep van verzekerden en loont het vergelijken dus zeker wel.

Schadevrije jaren autoverzekering

Nadat je een maatschappij uitgekozen hebt die voldoet aan jouw verwachtingen, is het van belang dat je er alles aan doet om het aantal schadevrije jaren op te bouwen. Eenmaal de verzekering afgesloten betekent ook niet dat je moet stoppen met vergelijken. De verschillende verzekeraars passen hun voorwaarden en premies regelmatig aan om zo de concurrenten voor te zijn en kan je gerust van maatschappij veranderen wanneer het ergens anders beter kan. Vraag daarom altijd naar de voorwaarden voor het kunnen veranderen van maatschappij. Gewoonlijk wordt er een opzegtermijn gehanteerd en krijg je niet het volledig bedrag terug van de restpremie.