Caravan Verkopen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Ik wil mijn caravan verkopen

Als liefhebbers van de buitenwereld is het in ons land geen vreemd verschijnsel dat men vaak ook nog over een caravan beschikt om in de vakanties lekker mee op stap te kunnen gaan. Zo een caravan moet zeker wel voldoen aan alle wensen voor het gezin. Die kunnen door de jaren heen veranderen waardoor het nodig zal zijn om de caravan verkopen. Ook de staat waarin de caravan zich bevindt speelt een grote rol bij het nemen van een besluit tot verkopen caravan Hier onder vind je tips voor ‘Ik wil mijn caravan verkopen.

verkoop caravan

Wat is mijn caravan waard?

Er zijn een groot aantal modellen te vinden en zijn die allemaal toegespitst op een bepaalde doelgroep. De kleinste kunnen met gemak voortgetrokken worden door een simpel stadsautootje, terwijl er ook sprake kan zijn van complete huizen op wielen die een forse terreinauto vereisen om voortgetrokken te worden. Voor de kleinste uitvoeringen (minder dan 750 kg) is er trouwens geen rijbewijs voor nodig. Elke caravan beschikt ook over de nodige accessoires en noem jij die zeker ook op bij het verkopen. 

 
Leaseauto.net in het nieuws
Deze zijn namelijk sterk van invloed op de caravan waarde. Een belangrijk punt waar men op let is dat de banden helemaal in orde zijn en de verlichting. Ook de keuring, indien van toepassing, zal aanwezig moeten zijn evenals de verzekering. Deze punten bepalen immers of er gelijk met de caravan weggereden kan worden of niet.

Verkoop caravan tips

Omdat de markt voor caravans nogal groot is, zal je wel rekening moeten houden met een fikse concurrentie. Belangrijk daarbij is de zichtbaarheid van zo een verkoopadvertentie die je zult plaatsen. Het staat er immers bol van allerlei andere caravans die te koop aangeboden worden en zal je toch wel iets aparts aan te bieden moeten hebben. Het begint met een prijs die gelijk de aandacht trekt of het plaatsen van een aantal mooie foto’s. Hou er rekening mee dat men bij het zoeken vaak gebruik maakt van zoekfilters en je alle informatie daarom zodanig invult dat jouw caravan niet overgeslagen wordt. Geef gelijk aan of de caravan wel verzekerd en gekeurd is. Indien die vervallen zijn is het misschien toch een goed idee om vooral de keuring weer in orde te maken. Een caravan die niet gekeurd is zal altijd de nodige argwaan wekken en kan je dat beslist niet gebruiken bij de verkoop.

Caravan snel verkopen aan caravan opkoper

Wie liever snel af wilt zijn van de caravan, kan ook gewoon langsgaan bij zo een bedrijf die caravans opkoopt en campers opkoopt of inruilt. Daar wordt er wel snel werk van gemaakt om de caravan over te nemen indien die zich in een redelijke conditie bevindt. Er zijn ook caravan opkopers die belangstelling hebben voor caravans die defect of zelfs rijp voor de sloop zijn. Zo een caravan particulier verkopen wordt soms lastig, maar weet de caravan opkoper er wel raad mee. Ook bij een caravan let je er op dat alles correct plaats vindt bij de overdracht.