Dagwaarde auto

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Dagwaarde auto

Dagwaarde auto berekenen

De dagwaarde van een auto is de waarde van de auto op dat moment, bijvoorbeeld wanneer hij wordt verkocht, betrokken is geweest bij een aanrijding of wordt gesloopt, noemen we de dagwaarde. Sommige noemen het ook wel de huidige marktwaarde auto. Verzekeringsmaatschappijen keren deze waarde meestal maximaal uit wanneer er schade is ontstaan of groot onderhoud nodig is. Wanneer de kosten van herstel hoger zijn dan deze dagwaarde wordt de auto total loss verklaard. De dagwaarde is vaak een goede indicatie voor handelaren maar ook particulieren wanneer een auto wordt gekocht of verkocht. De auto waarde bepalen wordt daarom dagelijks door duizenden mensen gedaan gezien het belang hier van.

Je kunt als particulier de dagwaarde op verschillende manieren opvragen via het internet. Wanneer je het kenteken invoert bij de officiële instantie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) krijg je de gegevens van de auto te zien, waaronder ook de dagwaarde. Deze dagwaarde is een goede indicatie wanneer je van plan bent om een tweedehands auto te kopen. De autowaarde wordt natuurlijk mede bepaald door de staat van de auto.

Belangrijke factoren om de autowaarde te bepalen

Hoeveel kilometer staat er op de teller, is de auto APK gekeurd en tot hoe lang is deze keuring geldig. Is er ooit schade met de auto gereden of zijn er grote gebreken geconstateerd en hersteld. Al deze factoren spelen een rol bij het bepalen van wat een auto waard is. Gelukkig is de auto waarde eenvoudig te checken en kan je er snel achter komen.

Leaseauto.net in het nieuws

Waarde auto | Gebruik de ANWB koerslijst

En dan is er nog de ANWB Koerslijst , een handige tool waarmee je snel en eenvoudig een idee krijgt van de dagwaarde van een auto. Via de website van de ANWB kun je de dagwaarde van een auto opvragen. De snelste manier is om het kenteken in te voeren bij de kenteken check, dan krijg je direct een indicatie van de dagwaarde. Maar stel dat je op zoek bent naar een bepaald merk en type auto en je wilt graag weten wat je hier ongeveer voor kwijt bent zonder dar je op dat moment een specifieke auto en kenteken beschikbaar hebt. Dan kun je ook zoeken in de Koerslijst door de standaard gegevens in te voeren. Je kunt in een keuzemenu informatie invoeren als merk en type, bouwjaar en specifieke gegevens van de auto zoals bij voorbeeld ingebouwde extra’s.

Je krijgt vervolgens een overzicht van prijzen die je maximaal zou moeten betalen, afhankelijk van waar je de auto koopt, van een particulier of bij een garagebedrijf en of er wel of niet sprake is van garantie of inruil. Al deze factoren hebben invloed op de prijs en daarom kan er soms enkele duizenden euro’s verschil in zitten.

Autodagwaarde via de kenteken check waarde

Wil je alleen even snel weten wat de nieuwwaarde van een auto was en wat deze vandaag aan dagwaarde heeft dan kun je gebruik maken van de kentekencheck waarde en het waarde auto rapport opvragen voor slechts enkele euro’s. Wanneer je hier een kenteken ingeeft krijg je alleen het merk en type te zien, alsmede de cataloguswaarde en de dagwaarde, ongeacht de staat van de auto. Als extra service kun je laten berekenen hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent wanneer je een dergelijke auto wilt laten verzekeren. De site geeft na het ingeven van enkele aanvullende gegevens een aantal opties voor verzekeringen.