Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Defecte auto verkopen

Een auto die defect is laat je gewoon repareren en stel je die doorgaans niet te lang uit. je hebt de auto immers nodig om je ermee te kunnen verplaatsen en zorg je er ook voor dat de kosten voor reparatie niet te hoog zullen oplopen door die steeds uit te stellen. Maar er kunnen zich gevallen voordoen waarbij het niet meer verstandig lijkt de reparatie uit te laten voeren en zal je de auto met zijn defecten ter verkoop aanbieden. Je wenst daarbij de auto zo snel als mogelijk kwijt te raken tegen een prijs waar je toch nog tevreden mee bent.

Is de auto dan nog rijbaar?

Een defecte auto kan nog altijd rijbaar zijn en is het echter wel de vraag in hoeverre dit veilig kan gebeuren op de openbare weg. Indien de auto nog over een geldige verzekering en APK beschikt, mag je nog ermee op de weg en zal dat ook meebepalen hoe hoog de prijs zal zijn die je voor de auto zult krijgen. Maar om even terug te komen op het defect: het moet duidelijk zijn mankeert aan de auto en is het altijd goed om duidelijk aan te kunnen geven wat het defect inhoudt en ook waarom je niet besloten hebt om het te laten repareren. Vraag altijd naar een offerte van een herstelbedrijf en kan je die aantonen als bewijs voor degenen die ernaar zullen vragen. Het kan namelijk om een klein defect gaan die niet veel zal kosten om te herstellen. Je kunt een goede prijs altijd bewerkstelligen door aan te tonen dat er geen grote investering nodig zal zijn.

Kijk in hoeverre je de schade toch kunt herstellen

Het bedrag dat je zult krijgen bij de verkoop van een defecte auto zal nooit de hoogte van het bedrag bereiken die je zou krijgen wanneer de auto geen mankementen zou vertonen. Een groot aantal defecten zal ervoor zorgen dat de verkoopprijs nog verder omlaag zal gaan. Probeer daarom toch een deel van de defecten te laten herstellen. Kies daarbij voor reparaties die je misschien ook zelf gaat kunnen verrichten of met behulp van een handige vriend of buurman. Met maar ѐѐn of twee defecten zal de auto makkelijker te verkopen zijn en voorkom je ook dat die uiteindelijk op de sloop zal belanden.

Defecte auto snel verkopen online?

De hoeveelheid die je beschikbaar hebt om de auto te kunnen verkopen is van grote invloed op de verkoopoptie waar je voor zult kiezen. De snelste manier om de auto kwijt te raken (soms wel binnen 24 uur) is door die te verkopen een een opkoopbedrijf. Je hoeft echter geen torenhoge bedragen te verwachten en kan de aangeboden prijs soms maar een paar tientjes bedragen. Indien je echter over wat meer tijd beschikt en zeker ook nog de ruimte hebt om de auto nog even geparkeerd te laten staan, kan je liever ervoor kiezen de auto te verkopen aan een particulier of naar de autoveiling te stappen. Het is soms ook wel mogelijk om een defecte auto in te ruilen, maar krijg je daarbij dus natuurlijk geen geld in handen.

Probeer altijd het aantal defecten te minimaliseren aan de auto en zorg er zo voor dat de prijs die je ervoor zult krijgen voordelig zal uitvallen. Een defecte auto is immers nog niet bestemd voor de sloop en zal de auto na reparatie weer aan het verkeer kunnen deelnemen. Leg de nadruk voor verkoop van de auto ook niet bij een opkoopbedrijf, maar probeer altijd de auto aan een particulier te verkopen.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!