Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Elektrische auto verkopen

Wat is mijn elektrische auto waard?

Op de automarkt staan de ontwikkelingen nooit stil en komen er steeds modellen bij waar de laatste snufjes in te vinden zijn. Dat betekent niet alleen meer comfort, maar is er veel op het gebied van de veiligheid aan het veranderen. Op het gebied van de aandrijving laten de fabrikanten zich ook niet onbetuigd en is er een ware opmars te merken van elektrische auto’s. De stijgende verkoop van nieuwe modellen zorgt er ook voor dat de occassionmarkt voor dit soort auto’s aan het groeien is.

Hoe elektrische auto verkopen?

Het is bij de verkoop belangrijk dat er zo veel als mogelijk personen en bedrijven te weten komen dat de auto wordt verkocht. Alleen zo ben je er verzekerd van dat er een paar serieuze gegadigden zich zullen aanmelden en je de auto van de hand kunt doen tegen een voordelige prijs. Het draait daar immers om bij de verkoop van een auto, elektrisch of niet. Voordat je echter al het geld op jouw bankrekening ziet verschijnen, zal je wel moeten weten wat de auto precies waard is. Een lage prijs levert wel een snelle verkoop op, maar is dat zeker niet iets wat je in gedachten had. Vaak wordt het verkoopbedrag gebruikt om er een andere auto mee aan te schaffen en is een te laag verkoopbedrag dus zeker niet gewenst. Aan de andere kant is een hoge prijs niet bevorderlijk voor de verkoop en kan de verkoop zelfs uitblijven.

Wat is mijn elektrische auto waard?

Je zult dus uit moeten kijken naar een objectieve manier om de waarde te bepalen van de elektrische auto. De duurste component van zo een auto zijn de batterijen. Die kunnen al gauw een paar duizenden euro’s kosten en gaan ze gemiddeld 5 tot 6 jaar mee. Een belangstellende zal dus zeker wel vragen naar de leeftijd van de batterijen en zal er flink afgedongen worden wanneer ze aan het eind van hun leven zijn. Vaak kunnen de batterijen ook geleased worden en is in deze gevallen de verkoopprijs gewoon die van de auto zelf zonder de batterijen. De prijs zal dan wel lager uitvallen, maar weet de koper ook gelijk wat er gedaan moet worden op het gebied van de batterijen. Elektrische auto’s zitten allemaal stevig in elkaar en zorgt de relatief eenvoudigere constructie ten opzichte van een brandstof aangedreven motor ervoor dat er minder vaak wat mis kan gaan.

Het blijft dus een slimme investering om er eentje aan te schaffen, nieuw of als occasion. Indien je weer van plan bent een elektrische auto aan te schaffen, kan je misschien ook bij de dealer langslopen om eventueel de auto in te ruilen. De verkoop laat je dan over aan het bedrijf en beschikt die wel over de nodige klantenkring om de auto snel weer kwijt te raken.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!