Kenteken Bewijs Kwijt

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Het kentekenbewijs van een auto is heel belangrijk omdat het aangeeft wie de rechtmatige eigenaar is van de auto. Het kan echter gebeuren dat je het bewijs kwijtraakt of dat het door een beschadiging niet meer volledig is. Omdat het verboden is om aan het verkeer deel te nemen zonder een kentekenbewijs is het heel belangrijk om direct een andere aan te vragen. Dat kan gelukkig heel eenvoudig door die gewoon online aan te vragen. Je hoeft dus niet uit huis en het risico lopen een bekeuring te krijgen door met een auto rond te rijden zonder kentekenbewijs. Dat is illegaal, net als rondrijden zonder kenteken.

 

Voor de aanvraag van een vervangend kentekenbewijs dien je alle relevante informatie in te vullen. Je kunt ook de optie kiezen om wanneer je alleen de tenaamstellingscode kwijt bent hier een losse aanvraag voor te doen. Heel belangrijk bij het kentekenbewijs aanvragen is het geregistreerd adres van de eigenaar bij de gemeente. Die dient overeen te komen met de ingevoerde gegevens en is het ook altijd heel belangrijk adreswijzigingen altijd door te geven aan het RDW.

 

Leaseauto.net in het nieuws

Net als gebruikelijk is bij de aanvraag van een nieuw kentekenbewijs wordt ook voor een vervangend bewijs de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs via de post verstuurd. De nieuwe code dient als vervanging van de oude en kun je die dus gewoon vernietigen. Dit geldt trouwens ook wanneer een kentekencard kwijt of beschadigd is. Zo worden misverstanden voorkomen door bij controle een verkeerd bewijs of code te overhandigen.

Indien je dus het kentekenbewijs kwijt bent is het gelukkig mogelijk die gewoon online aan te vragen en vervolgens via de post het vervangend kentekenbewijs of tenaamstellingscode te ontvangen. Let er wel op dat er kosten verbonden zijn als de je autopapieren kwijt bent.