Motor Verkopen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Dagwaarde motor

Motor verkopen gratis

Wie toe is aan een nieuwe motor of gewoon de oude motorverkopen wil. Je zal snel merken dat een motor verkopen niet altijd even makkelijk zal verlopen. Anders dan bij een auto verkopen is de markt voor een tweedehandse motor relatief kleiner en kiezen de meeste personen toch ervoor een motor aan te schaffen bij een officiële dealer, waardoor het interessanter is om de motor online snel te verkopen. Zelfs voor een gebruikte motor loopt men liever langs bij zo een dealer en zal een motor verkopen aan een particulier wel voor de nodige inspanning zorgen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om er toch voor te zorgen dat jouw motor kan worden verkocht.

Motor verkopen tips

Inruilen van jou “oude” motor voor een nieuwe is altijd mogelijk en zal je weliswaar genoegen moeten nemen met een inruilwaarde die lager zal liggen dan de prijs die je zou vragen bij een particuliere verkoop. Met het inruilen van jouw motor ben je verder ook verplicht een andere aan te schaffen en biedt dat soms weinig opties voor een nieuwe aankoop. Misschien heb je een puike motor gezien bij een vriend en kom je wat geld tekort om de motor over te kopen. Ook wil niet een ieder gelijk een andere motor kopen, maar alvast de oude van de hand doen om wat geld in handen te krijgen. Een particuliere verkoop is in dit soort gevallen dus zeker vereist.

De eerste stap voor de verkoop start gewoonlijk met het plaatsen van de nodige advertenties en is het dan afwachten op het eerste telefoontje. De kans is echter wel klein dat je met zo een passieve aanpak snel succes zult boeken met de verkoop. Een goede verkoopstrategie is dus zeker wel op zijn plaats en dien je daarvoor wel het nodige voorwerk te verrichten. Er zijn namelijk ook heel wat motorliefhebbers te vinden die op zoek zijn naar een voordelig koopje, maar zal een lage prijs alleen niet zeker niet overtuigen.

Leaseauto.net in het nieuws

Motorenverkopen

Als eigenaar van een motor zal dit jou zeker wel bekend zijn en is het begrijpelijk dat elke potentiële koper die langs zal komen voor het bezichtigen van de motor een gedetailleerd overzicht zal vragen over het onderhoud dat er allemaal gepleegd is en wat er eventueel allemaal mankeert aan de motor. Een goede manier om het vertrouwen te winnen wanneer je een motorverkopen wilt, is door alle kwitanties van de verrichte werkzaamheden aan te kunnen tonen of gewoon een kentekencheck uit te laten voeren. Door zo transparant als mogelijk over te komen zal dat zeker de eerste stap zijn op weg naar de verkoop van jouw motor.

Moter verkopen

Een andere manier om op een snelle manier jouw motor te kunnen verkopen is door de bemiddeling aan te vragen van een bedrijf die ervoor zal zorgen dat de motor ook via hun eigen verkoopsites te koop zal worden aangeboden. De betaling van deze advertenties geschiedt door het bedrijf en staat daar wel tegenover dat een deel van de uiteindelijke verkoopprijs zal worden ingehouden als vergoeding hier kun je dus niet gratis je motor verkopen. Naast het adverteren van de motor zal het bedrijf ook rechtstreeks onderhandelen met belangstellenden en kom jij als eigenaar van de motor dus nooit in beeld. Jouw privacy is met deze motor verkoopwijze wel gegarandeerd, maar worden er natuurlijk ook de nodige eisen gesteld aan motoren die via zulke bedrijven te koop worden aangeboden.

Met een goede voorbereiding is het verkopen van een motor dus zeker geen moeilijke opgave, ook niet wanneer er sprake is van een motor die toch al wat kilometers achter de kiezen heeft. Er zullen altijd gegadigden zijn die zullen afkomen op een geplaatste advertentie en dien jij de nodige tactieken toe te passen om belangstellenden over te halen tot de koop over te gaan. Vergeet niet om alle papieren bij de hand te hebben voor een vlekkeloze overschrijving.