Voer een Nederlands Kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL

Private lease vergelijken

Private lease vergelijken

Het gebruik van een auto is altijd verbonden geweest aan tal van noodzakelijke uitgaves zoals die voor het betalen van de verzekering en wegenwegbelasting. Ook het onderhoud, de reparatie en afschrijvingskosten tikken allemaal aardig mee en is het niet vreemd dat men soms erg tegenaan opkijkt om een auto aan te schaffen. Gelukkig is er een alternatief beschikbaar welke wel de lusten, maar niet de lusten van het auto bezit met zich meebrengt: private leasen. Een lease auto staat nog altijd onder het beheer van de leasemaatschappij en betekent dat gelijk ook dat die verantwoordelijk is voor met name het onderhoud en reparatie.

Een lease auto is dus een handig alternatief

Voor een koopauto wel te verstaan en is er al jaren een stijgende trend te bespeuren voor het private leasen van eentje. Voor bedrijven was het leasen van een auto altijd een aantrekkelijke optie omdat het de bedrijfsvoering sterk vereenvoudigd. Er is namelijk sprake van vaste kosten per maand en is er altijd een vervangend vervoer beschikbaar wanneer de lease auto buiten de schuld van het bedrijf om niet gebruikt kan worden. Ook de administratie dient niet belast te worden met het bijhouden van allerlei onderhouds- en reparatieschema’s. Het zijn min of meer deze zelfde voordelen die ook van toepassing zijn bij een private lease. Ook daar is het de leasemaatschappij die het onderhoud op zich zal nemen en wordt tot een zekere hoogte (voorwaarden) ook de reparatie door de maatschappij vergoed. Het sterk punt van vaste maandelijkse kosten blijft ook hier van toepassing en is dat wel prettig zo wanneer je aan het plannen bent. Het enige waar je als private leasehouder rekening moet houden zijn de brandstofkosten, maar is het ook mogelijk om een elektrische auto te leasen. Dat levert dus een dubbel voordeel op en is het leasen van een auto daarom ook zo populair onder particulieren.

Hoe wordt het leasetarief dan berekend?

Laten we eens eerlijk zijn: zo een leasemaatschappij moet alle kosten die er gemaakt zijn wel uit het leasetarief halen en komen daar ook nog die voor het onderhoudt en afschrijving erbij. Ook de bedrijfsvoeringkosten en een winst moeten allemaal in het tarief berekend zijn. Het zijn allemaal argumenten die men vaak aanhaald om te zeggen dat het leasen van een auto nadelig uitvalt en de aanschaf van eentje voordeliger uitvalt. De leasemaatschappijen hebben daar natuurlijk wel iets op gevonden en zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat de inkoop van al hun auto’s voordelig plaats vindt. Zo hebben ze vaak afspraken rechtstreeks met de fabrikant lopen en kunnen de auto’s dus al veel goedkoper bij hun betrokken worden. Ook voor het onderhoud wordt er met tal van garages samengwerkt waardoor ook daar de kosten lager uitvallen. Als laatst hoort er natuurlijk ook een efficiente bedrijfsvoering bij het geheel. Het zal dus niet verbazen dat men vaak in staat is om tarieven te hanteren die haast onmogelijk lijken. Zo kan je al voor 200 Euro per maand een nieuwe auto leasen. Het is dus een verkeerd idee dat er heerst over leaseauto’s. Het kan nog voordelig wanneer je in staat wordt gesteld om jouw auto in te ruilen en een fikse korting krijgt op het leasetarief.

Voordat je met het vergelijken begint moet je weten welke soort je kiest

Er zijn namelijk een aantal leasesoorten beschikbaar voor particulieren. Zo wordt er voor gezorgt dat er voor een ieder wel een passende leaseauto te vinden is. De normale lease waar het men gewoonlijk over heeft is de private lease waarbij je zonder enige inbreng al met een vast maandelijks bedrag al kunt beschikken over een auto naar keuze. De leaseperiode is dan vastgelegd in het contract evenals het maximum aantal kilometers die je per jaar zonder extra kosten af kunt leggen. Wie het nog goedkoper wil, kan kiezen voor een occassion private lease. In zo een geval krijg je een occassion aangeboden en gaat het om tweedehandse auto’s die nog in een perfecte conditie verkeren. Omdat het grootste deel van de afschrijvingskosten er al vanaf zijn, kan het tarief laag worden gehouden. Een andere vorm van lease is die waarbij je na afloop van het contract de auto meekrijgt. Een combinatie van leasen en kopen op afbetaling dus. Indien je al weet wat voor soort lease het wordt, dan kan je eindelijk eens aan de slag om tussen alle leasemaatschappijen een vergelijking te maken.

Je weet dus wel waar er op gelet moet worden

Het verschil ligt hem altijd in de details van de leasevoorwaarden. Zo heb je het afgelegd aantal kilometers waar je extra voor moet betalen wanneer de limiet overschreden wordt. Indien je voor jezelf al een berekening hebt gemaakt van het aantal kilometers die je op jaarbasis af zal leggen, kan je gerichter een keuze maken. Neem altijd een ruime marge en vraag je gelijk wat de extra kosten per kilometer zijn wanneer de limiet wordt overschreden. Vraag gelijk ook naar de voorwaarden die er gelden voor eventuele reparaties die er verricht moeten worden. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat men voor alles inkomt en moeten alle voorwaardeen wel duidelijk zijn. Voor het onderhoudt worden er altijd duidelijke afspraken gemaakt. Kijk of er een regeling getroffen kan worden dat er in het geval van een grote onderhoudsbeurt of reparatie er een leenauto ter beschikking wordt gesteld.

Nu komen we op de meer serieuze zaken: wat als je plotseling niet meer in staat bent het leasetarief te betalen. Dat kan een ieder overkomen en kunnen er soms wel zware sancties opgelegd worden. De maatschappij heeft immers al de investering in de auto gepleegd en betekent zo een plotselinge afzegging dat de bedrijfsvoering in gevaar kan komen.

Als laatste (!) kijk je dus naar de auto zelf. Laatste omdat het de grote punten zijn waar je op moet letten omdat de financiele gevolgen wel zwaar aan kunnen komen wanneer je er niet goed over geinformeerdbent. Vaak wordt het leasen van een auto gecombineert met bijvoorbeeld het nemen van een hypotheek of een studiefinanciering en kan je dus geen financiele tegenslag gebruiken.Het is daarom aangeraden om voor een lease te kiezen die jou wat financiele ruimte laat om eventuele tegenslagen op te kunnen vangen.

Met alle punten bij elkaar kan je eindelijk op zoek naar private leaseauto

Of het nu om een leuk stadsautootje gaat of een stoere SUV, het komt allemaal wel voor in het assortiment van de meeste leasemaatschappijen. Vaak zijn er actiemodellen te vinden waar je voor een laag tarief over een nieuwe auto kunt beschikken. Het benodigd papierwerk is snel geregeld, maar moet je soms wel lang wachten tot de auto in voorraad is. Dat kan wel even balen zijn. Vraag dus toch even of betreffende voertuigen wel in voorraad zijn en hoef je niet lang te wachten.Omdat je voor een aantal jaren de “eigenaar” zal zijn van de auto, is het logisch dat er wel de mogelijkheid wordt geboden om er een persoonlijk tintje aan te geven. Zo kan je uit een aantal kleuren kiezen en zijn er ook een aantal opties die extra kunnen worden toegevoegd. Zo zorg je er voor dat je met plezier er in rond kunt rijden en is het vergelijken daarom niet alleen noodzakelijk om er financieel voordeel uit te halen, maar ook veel rijplezier aan te beleven.

Voor het vergelijken hoef je tegenwoordig al helemaal niet uit huis omdat je alle maatschappijen wel keurig bij elkaar vindt op de vele vergelijkingssites. Door gewoon op de betreffende links te klikken wordt je vanzelf terecht op de site van zo een leasemaatschappij. Gewoonlijk vindt je er wel alle voorwaarden keurig op een rijtje en kan je bij twijfel altijd nog via de helpdesk een vraagje sturen. Wanneer je alle informatie bij elkaar neemt en even op een rijtje plaatst, zal je gauw tot een besluit kunnen raken die het best bij jouw situatie past.

Private lease vergelijken is dus een vrij eenvoudige stap waar je niet veel tijd aan kwijt bent en je dus zeker niet achterwege moet laten. Laat je dus niet te snel afleiden door al die aantrekkelijke aanbiedingen en pak alles nuchter aan. Belangrijkst hierbij is om altijd te kijken naar jou eigen situatie en speel je dat alleen klaar door alle punten naast elkaar te leggen en aan de hand daarvan een soort van vergelijkingsmatrix te maken. Dat komt altijd voordelig uit en zal je de voordelen van de vergelijking nog vele jaren bemerken.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!