Restwaarde Auto

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Wat is mijn auto waard?

Restwaarde auto berekenen

De restwaarde berekenen wordt bepaald door de schade af te trekken van de dagwaarde. Je kunt zo een vraagprijs bepalen voor de auto en dien je er wel rekening mee te houden dat je altijd minder zult krijgen voor de auto dan de berekende restwaarde. Het zal voor een koper anders niet zo aantrekkelijk zijn om de auto te kopen en te laten herstellen. Soms gaat men er ook toe over om een schadeauto naar een autosloperij te brengen omdat de onderdelen meer zullen opleveren of om de schadeauto te gebruiken als donorauto. Dit gebeurt vaker wanneer het gaat om een klassieker of een moeilijk verkrijgbare uitvoering. Voor jou als verkoper speelt dit alles wel degelijk een grote rol omdat de prijs die je zult krijgen ook sterk hiervan zal afhangen. De restwaarde auto berekenen is dus afhankelijk van het type auto en de hoeveelheid interesse in dit type auto. Ook is het belangrijk de auto dagwaarde te weten.

Een schade- of taxatierapport kan je ook zelf laten opstellen wanneer jij bijvoorbeeld de veroorzaker was van een aanrijding en de verzekering dus niet zal opdraaien voor de schade (tenzij je een all-risk verzekering had afgesloten). Zo een rapport kost wel wat centjes, maar is het een investering die je liever wel moet plegen. De kans is anders groot dat je een prijs zult krijgen voor jouw auto die lager is dan wat het waard is. Belangstellenden, of het nu gaat om een particulier of een bedrijf, zullen sowieso meer verstand hebben van de auto (anders zouden ze er niet op afgekomen zijn) en zal je alle kennis die jou ter beschikking is moeten gebruiken om een goede prijs te kunnen krijgen tijdens het onderhandelen.

 

Leaseauto.net in het nieuws

Restwaarde berekenen auto en advertentie plaatsen

Na klaar te zijn met de restwaarde berekenen auto kun je verder met de laatste stap. De laatste stap voor het kunnen verkopen van jouw schadeauto is het plaatsen van advertenties op de verschillende verkoopmedia (de krant, via de radio en zeker ook de verschillende verkoopsites op het internet). Plaats er ook wat foto’s bij indien mogelijk en leg uit wat de schade ongeveer inhoudt. Met een tekst als; voorschade met een draaiende motor of ; in rijdende staat met schade aan de voorruit, komt zo een advertentie zeker goed aan en is de kans op verkoop ook groter. Naast particulieren zijn er ook bedrijven die schadeauto’s opkopen en deze laten herstellen. Zulke bedrijven beschikken namelijk vaker over een eigen werkplaats waar de schade tegen een aantrekkelijke prijs kan worden hersteld en de auto vervolgens met een winst kan worden doorverkocht.

Ook een autoveiling is een goede manier om jouw schadeauto te kunnen verkopen, maar kunnen de prijzen er soms wel tegenvallen. Het is doorgaans wel de snelste manier om joouw auto kwijt te kunnen raken.

Een schadeauto verkopen is dus meer dan alleen het plaatsen van een advertentie en afwachten op belangstellenden. Je dient zelf het voorwerk te verrichten door de waarde goed te kunnen bepalen en kan dat het best geschieden middels een taxatie- of schaderapport