Sloopauto Verkopen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Schadeverleden auto

Sloop auto verkopen

Daar sta je dan voor de keus: jouw trouwe vierwieler een grondige opknapbeurt geven of het doek in de ring werpen en de auto verkopen aan autosloperij. Het is een keuze die bijna altijd bepaald zal worden door het kostenplaatje voor het behoud van de auto en is de sloperij soms de enige optie. Als het besluit eenmaal genomen is, zal je nu de auto verkopen aan sloperij. Een sloopauto levert namelijk altijd wel wat op en kan je met het geld dat je ervoor zult krijgen zeker wel heel goed gebruiken.

Hoe slecht is de sloopauto er aan toe?

Een auto die bij een zwaar ongeval betrokken is geraakt zal misschien niet meer rijdbaar zijn, maar is dat vaker wel het geval voor een auto die wegens ouderdom of kleine mankementen naar de sloop wordt gebracht. Het maakt wel degelijk een verschil uit wanneer de motor bijvoorbeeld nog normaal start en dat de auto nog compleet is (dus nog alle onderdelen bevat). Een sloopauto verkopen betekent dus dat jij ook duidelijk dient aan te geven welke delen van de auto nog bruikbaar zijn. Geef dat ook aan in advertenties die je zult plaatsen. Belangstellenden weten dan ook gelijk waar ze aan toe zijn en is de kans op verkoop ook groter. De personen die je over de vloer zult krijgen om de auto te bezichtigen zullen natuurlijk proberen de prijs omlaag te krijgen. Met de juiste kennis op zak zal dat natuurlijk niet leiden naar een onacceptabel lage verkoopprijs. Hou er wel rekening mee dat de vraagprijs zo goed als zeker wat omlaag zal moeten gaan! Volharden in jouw vraagprijs zal zeker de meeste belangstellenden afschrikken.

Sloopauto waarde

Het voordeel van het groot aantal autobedrijven is dat ze vaker zowel telefonisch alsook via het internet (e-mail of gewoon hun website) de prijzen van verschillende onderdelen doorgeven. Tel even de waarde van alle hoofdcomponenten die nog bruikbaar zijn van de auto op en bereken zo een vraagprijs die je dus goed kunt verklaren. Anders dan bij een gewone auto is het moeilijk aan dag- of marktwaarde voor een sloopauto samen te stellen en die te gebruiken als richtlijn. Met een goed onderbouwde vraagprijs kan je ook makkelijker onderhandelen met belangstellenden en zorg je er zo voor dat de prijs niet te veel zal gaan dalen tijdens het onderhandelen met een sloopauto inkoop bedrijf.

Leaseauto.net in het nieuws

Zorg er trouwens ook voor dat de auto er toch nog verzorgt uitziet. Een wasbeurt kan geen kwaad en kun je platte banden beter weer wat oppompen. Als de motor nog kan starten is het ook een goed idee om die ook startklaar te hebben. Iemand die langs zal lopen om de auto te bezichtigen, zal ook zeker de motor draaiend willen zien en kijken hoe die nou loopt. Ook een interieur dat er netjes uitziet kan een verschil betekenen in het bedrag dat je uiteindelijk in handen zult krijgen.

Het vrijwaringsbewijs moet je ook ontvangen

Het particulier verkopen van een auto verkopen voor sloop verloopt in principe volgens de zelfde regels als een normale auto. Hou er rekening mee dat het kenteken nog op jouw naam staat geregistreerd en er altijd nog een overschrijving zal moeten plaatsvinden. Dit is een stap die vaak over het hoofd wordt gezien omdat men denkt dat het toch maar gaat om een auto die nooit meer zal deelnemen aan het verkeer .Echter moeten de instanties die zich bezig houden met alles dat zich op de openbare weg begeeft wel op de hoogte worden gesteld over de verkoop als sloop. De verzekering mag dan misschien wel vervallen zijn, maar de RDW en de Belastingdienst zullen jou nog altijd als eigenaar van de auto beschouwen. Bij de overschrijving zorg je ervoor dat de de RDW en de Belastingdienst jou niet meer als eigenaar zullen beschouwen. De partij welke overgegaan is tot de aanschaf van de sloopauto zal op den duur het kenteken moeten inleveren. Bij een RDW erkende sloperij zal de het inleveren geen probleem opleveren en krijg je ook ter plekke een vrijwaringsbewijs. Er gelden overigens vrij strenge regels voor het mogen slopen van een auto om te voorkomen dat er sprake kan zijn van fraude. De koper van jouw sloopauto zal bijvoorbeeld de kentekenplaten moeten laten vernietigen en is het ook een vereiste dat bij het onvolledig zijn van de autopapieren het VIN-nummer nog zichtbaar moet zijn op de auto.

Zorg er bij het auto verkopen sloop er dus voor dat alle papieren in orde zijn en raadpleeg de website van de RDW voor de stappen die je zult moeten ondernemen om aan vervangende papieren te komen. Ga ook even na wat de waarde is van de auto als gekeken wordt naar de nog bruikbare onderdelen. Als laatste plaats je advertenties voor de verkoop of benader je rechtstreeks een sloperij. Vergeet daarbij niet naar het vrijwaringsbewijs te vragen, na het auto verkopen aan sloop bedrijf.