Sloopwaarde Auto

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Schadeverleden auto

Sloopwaarde auto

Het is wel te begrijpen dat elke auto een bepaalde waarde vertegenwoordigd, nieuw, tweedehands, maar zelfs als sloop. Vooral het laatste wekt bij velen een zekere verbazing op omdat men over het algemeen ervan uitgaat dat zulke auto’s in een persmachine worden gegooid. Dat kan inderdaad het geval zijn, maar worden alle bruikbare/waardevolle onderdelen er wel eerst vanaf gehaald. Deze vertegenwoordigen een groot deel van de sloopwaarde auto en kan die flink oplopen. Natuurlijk is het de marktvraag die de prijs van zulke onderdelen bepaald en heeft dat weer zijn invloed op de waarde van de sloopauto.

Waarde sloopauto achterhalen

Een sloopauto die lang in een hoekje heeft gestaan of waar men al vergeten is wat er precies aan mankeerde. Het vaststellen van een analyse is niet altijd mogelijk omdat de auto bijvoorbeeld niet meer kan starten en een belangstellende geen idee heeft hoe vergaand de schade is. Zo een aankoop als een gok worden gezien en zal niemand de volle pond ervoor willen betalen. De waarde sloopauto nauwkeurig bepalen vereist namelijk een planmatige aanpak waarbij er nagegaan zal worden welke delen van de auto nog gebruikt kunnen worden. Dit alles geeft aan zo een taxatie een meerwaarde waar men graag voor betaald. Vooral bij twijfel kan deze werkwijze gebruikt worden. Ook bedrijven sturen vaak zo een taxateur erop om bij de aankoop van een sloop auto waarde nauwkeurige bepaling te hebben.

Sloopauto Taxatie Rapport

Leaseauto.net in het nieuws

Sloopauto waarde taxatie

Omdat er aan zo een sloopauto waarde taxatie nog altijd wat kosten aan verbonden zijn, is het vaak beter om gewoon zelf de waarde te bepalen en antwoordt te krijgen op de vraag wat is een sloopauto waard? Je kunt de waarde onder meer door middel van een kentekencheck laten inschatten. Daar hoef je beslist geen auto expert voor te zijn omdat het gaat om een paar eenvoudig te volgen stappen. Zo stel je eerst vast wat de reden is waarom de auto voor sloop aangeboden wordt. Gaat het om schade als gevolg van een aanrijding, een mechanisch mankement of heeft de auto gewoon een tijd lang niet gereden? Vervolgens richt jij je aandacht op de delen van de auto waar jij er zeker van bent dat die nog in een goede conditie verkeren. Bij de verschillende sloperijen kan je snel achter de gehanteerde prijzen komen begin je zo aan het samenstellen van een waarde lijst. Nadat de je zo alle hoofdcomponenten bij elkaar genomen hebt, kan je al een eerste berekening maken van de sloopwaarde.

Taxatie sloop auto

Zo zwart-wit loopt de berekening nou weer niet omdat je ook eens rekening moet houden dat de prijzen die door de sloop worden gehanteerd inclusief hun winstmarge en onkosten zijn. Voor het auto verkopen van een sloopauto moeten er dus lagere waarden gehanteerd worden. Het op zo een wijze berekenen van de sloopwaarde is echter wel handig om een idee te krijgen wat er gevraagd kan worden en zal de aangeboden prijs van een opkoper dus niet veel hiervan af moeten wijken. Leg altijd de nadruk op zaken die erbij komen zoals een set sportvelgen of een bodykit die nog helemaal gaaf is. Als laatst is het ook belangrijk wat de verkoopvoorwaarden zijn. wordt de auto thuis opgehaald op kosten van de opkoper en wordt het papierwerk ook door hun in orde gemaakt?

Het kan ook gebeuren dat de sloopauto verkocht zal worden aan een particulier. Die zal de auto wel zelf uit elkaar halen of is zo een auto een mooi project om eens zelf eraan te gaan sleutelen. Over het algemeen is zo een particulier wel bereidt om meer voor de auto te betalen. Zorg er in elk geval wel voor dat je bij de overschrijving gelijk het vrijwaringsbewijs in handen zal krijgen.