Er is geen plek zo populair als marktplaats als het aankomt om een auto te verkopen. Of dit nu gaat om een nieuwe auto of sloopauto, bij Marktplaats kan je alles vaak wel kwijt. Vanwege het groot aanbod van goederen en het enorm bezoekersaantal is er sprake van een ware concurrentiestrijd en zal je er als verkoper alle zeilen bij moeten zetten om het onderste uit de kan te halen, ook bij de verkoop van jouw auto. Je auto verkopen op marktplaats blijft echter een aantrekkelijke optie vanwege de grote kans op een snelle verkoop. Het is daarbij zeker ook belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de autowaarde en je daarbij altijd probeert jouw concurrenten steeds een stapje voor te zijn.

-> Klik hier om vrijblijvend een bod op te vragen voor je auto <-

Wat is Marktplaats Autos nu precies?

Het is misschien wel een gekke vraag, maar niet een ieder is namelijk zo bekend met deze verkoopplaats. Voordat je jouw auto dus ten verkoop aanbiedt, is het dus altijd beter om te weten wat zoal gangbaar is op Marktplaats. Op deze verkoopsite wordt er ten eerste van alles en nog wat te koop aangeboden. Je noemt het maar op en het zal wel ten verkoop aangeboden worden. Natuurlijk is alles netjes gegroepeerd en is het daarom mogelijk om tijdens het zoeken naar een specifiek product, die snel te achterhalen. Ook bij de rubriek autoverkopen is dat het geval en worden de auto’s er gegroepeerd op merk, model en het bouwjaar. Wie echter niet voor het filter kiest zal gewoon alle aanbiedingen te zien krijgen.

Ook het plaatsen van een foto behoort tot de mogelijkheden en moet je daar wel zeker gebruik van maken. Gewoon een stukje tekst tussen alle andere verkoopadvertenties zal namelijk helemaal niet opvallen en is de kans er heel groot dat men er gewoon aan voorbij gaat. Dat gaat wel een doodzonde zijn van jouw moeite en zal je tevergeefs wachten op een telefoontje van een belangstellende.

Dat is nou weer een belangrijk voordeel van marktplaats: jij verkoopt de auto rechtstreeks aan een belangstellende en komt het volledig verkoopbedrag dus in jouw handen. Er hoeven dus geen commissies te worden betaald aan een tussenhandelaar of bemiddelaar. Je zult er wel goed op voorbereidt moeten en zal het onderhandelen over vooral de prijs van de auto wellicht de moeilijkste stap zijn bij de verkoop.

Waarde auto berekenen op Marktplaats

De marktplaats waarde van de auto wordt bepaald door het aanbod en natuurlijk meer de vraag die er is naar betreffende soortgelijke auto en is die nogal aan veranderingen onderhevig. Als het aankomt op het bereken van de waarde zijn er immers ook tal van manieren die gebruikt kunnen worden. Deze methodes hangen op hun beurt weer af van het doel waarvoor de berekende waarde gebruikt zal worden. Je zult zeker wel van de cataloguswaarde hebben gehoord en wordt deze gebruikt bij nieuwe auto’s. Het is echter niet aannemelijk dat je een nieuwe auto ten verkoop zal aanbieden via marktplaats. De dagwaarde is het meest relevant bij de autoverkoop via marktplaats en is dat wel logisch: het is deze waarde die het meest rekening houdt met de staat waarin de auto zich bevindt. Zo wordt niet alleen naar het bouwjaar gekeken, maar ook naar het aantal verreden kilometers en zeker ook naar het merk en model.

Al deze informatie wordt gelukkig niet gevraagd wanneer je jouw auto ten verkoop wil aanbieden op marktplaats. Je hebt zelf kiezen welke waarde je de auto op Marktplaats kan zetten natuurlijk.

Maar, hoe werkt Marktplaats autos dan?

Heel simpel: je laat de website van marktplaats zelf het werk verrichten. Het enigste wat er wel ingevuld moet worden is het kentekennummer en de kilometerstand. Hierna wordt er uit de database van de RDW (waar alle informatie van ingeschreven voertuigen in ons land opgeslagen ligt), aangesproken. Zo wordt de dagwaarde met een druk op de knop bepaald en kan je die vervolgens gebruiken bij het plaatsen van jouw advertentie. Maar wat is er dan zo bijzonder aan het bepalen van de dagwaarde via marktplaats? Je kunt die toch ook op andere websites laten berekenen?

Dat klopt ook helemaal, maar is het toch wat anders op marktplaats. Zo is de dagwaarde die op marktplaats wordt berekend ook gelinkt met de gemiddelde vraagprijs van auto’s op de site. De dagwaarde laten berekenen op marktplaats benadert dus heel goed de daadwerkelijke prijs die men vraagt voor een auto in de “praktijk”.

Auto verkopen Marktplaats

Op marktplaats een auto verkopen is natuurlijk vrij voor een ieder en ben je ook niet verplicht de marktplaats waarde van de auto te laten berekenen. De waarde biedt wel de beste garantie op een snelle verkoop van jouw auto via de site. Daar gaat het toch immers om bij de verkoop van jouw auto en biedt de prijs die jij bepaalt uit de autowaarde van marktplaats ook de mogelijkheid om er wat bovenop te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aparte kleur van de auto of de aanwezigheid van een veel gezochte accessoire.