Image by Jay Lamping from Pixabay
Tegenwoordig start de zoektocht naar een andere auto meestal online. Maar dat is ook logisch want zo kan je heel snel bij heel veel bedrijven en particulieren kijken wat er te koop staat. Zonder dat je al die kilometers moet afleggen. Natuurlijk ga je auto’s vergelijken, je laat tabbladen openstaan met je favoriete exemplaren en zodra je denkt dat je er wel genoeg gezien hebt, ga je de favoriete een stuk beter bekijken.
Een andere auto gevonden
Je neemt contact op met de verkoper om een afspraak te maken om de auto te bekijken en een proefrit te maken. Is het in het echt toch niet de gewenste auto? Helaas dan gaat de zoektocht verder. Is het wel de auto die precies bij je wensen aansluit, dan ga je in overleg met de verkoper. Deze kan de auto rijklaar maken voor je als je dat wilt en misschien kan je zelfs nog wat onderhandelen over de prijs. Zeker als je ontdekt dat je binnen een jaar bijvoorbeeld nieuwe banden nodig zult hebben of als de auto een schadeverleden heeft.
De auto overschrijven
De koop is rond. Vaak kan een garagebedrijf de overschrijving van de auto doen. Hierbij komt de auto op jouw naam te staan en is officieel jouw eigendom. Alle officiële papieren worden in orde gemaakt. Je krijgt na een aantal dagen een nieuw kentekenbewijs thuisgestuurd en tot die tijd is het uitgeprinte overschrijvingsbewijs voldoende om bij de hand te hebben.
En dan komt het…
Maar dan de verzekering. Had je daar al aan gedacht? Vaak wordt dit vergeten maar toch ben je verplicht dit te regelen voordat je met de auto de garage uit mag rijden. Bij een proefrit krijg je van die blauwe kentekenplaten, maar bij het echte werk heb je toch echt een autoverzekering nodig. Alles wat de vorige eigenaar opgebouwd heeft aan schadevrije jaren, blijft bij de vorige eigenaar. Dat is niet aan de auto gekoppeld maar aan de verzekering van de vorige eigenaar. Bij een auto kopen dien je dus een nieuwe autoverzekering af te sluiten op je eigen naam met de gegevens van de auto die op jouw naam is gezet.
Een goedkope autoverzekering. Welke kies jij?
Natuurlijk willen we allemaal een goedkope autoverzekering die ook nog eens alles dekt. Helaas werkt dat meestal niet zo. Een goedkopere verzekering betekent meestal ook minder dekking. Wat je in je dekking wilt hebben is afhankelijk van je woonplaats, je aantal kilometers per jaar en de leeftijd van de auto. Een auto van 5 jaar verzeker je allrisk terwijl een auto van 25 jaar waarschijnlijk niet meteen naar de garage gaat voor een krasje meer of minder. Die kan je dus wel zonder casco verzekeren. Ook deels casco is nog een optie. Dan zit er een gedeelte wel en een gedeelte niet bij van het exterieur. Genoeg reden dus om dit ook mee uit te zoeken als je ook naar een nieuwe auto zoekt.