Het is eindelijk zover, jij en je gezin hebben er al weken en misschien zelfs wel maanden naar uitgekeken; de vakantie! Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrekken jullie met de auto naar het zuiden van Italië om daar vervolgens onbezorgd te kunnen genieten van jullie welverdiende vakantie. Toch zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden. Je hebt namelijk sinds kort geen brandstof auto meer, maar een elektrische auto. Een lege tank is namelijk binnen enkele minuten vol, maar hoe doe je dit met een elektrische auto. Waar we in Nederland iedere paar kilometer wel een laadpaal kunnen vinden, geldt dit in het buitenland vaak niet. Kortom, allerlei zaken om rekening mee te houden dus. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je, die je kunnen helpen om zorgeloos met je elektrische auto op vakantie te kunnen.

Bepaal de route

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je onderweg bent en je geen idee hebt hoe lang of het nog duurt voordat je een tankstation tegenkomt waar je ook de auto op kunt laden. Gelukkig is dit tegenwoordig geen enkel probleem, aangezien je een route gebaseerd op de actieradius van je elektrische auto kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je met nog minimaal 100 kilometer bereik bij een laadpaal wilt zijn. Zo kunnen jij en de rest van de inzittenden even heerlijk de benen strekken en kan je auto rustig opladen. Wel is het aan te raden te kiezen voor een snellader, zodat je auto binnen een minuut of 20 weer volledig vol is, zodat jullie weer klaar zijn om te gaan.

Verzekering voor onderweg

Je autoverzekering dekt eventuele schade natuurlijk wel, maar pech onderweg is een ander verhaal. Het kan heel goed zijn dat je wel een aanvullende verzekering hebt, maar deze alleen geldig is voor eigen land. Het is daarom dus verstandig om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo kun je online niet alleen verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken om uiteindelijke de goedkoopste autoverzekering te kiezen, maar ook verschillende aanvullende modules, voor bijvoorbeeld pech in het buitenland. Zo wordt je niet alleen geholpen, maar krijg je ook eventueel vervangend vervoer wanneer je eigen auto niet ter plaatse kan worden gerepareerd.

Zorg voor genoeg vermaak in de auto

Wanneer je alleen met je partner op vakantie gaat, dan zul je vooral met elkaar aan het kletsen zijn en om en om rijden indien jullie dit beide niet erg vinden. Ga je met kinderen op vakantie, dan is het aan te raden om ook voldoende leuks voor de kinderen mee te nemen. Vooral wanneer ze de nodige uren achtereenvolgens in de auto moeten zitten, is het verstandig wat spelletjes en eventueel een tablet mee te nemen waarmee ze een filmpje kunnen kijken. Een andere optie is, om ervoor te kiezen ‘s nachts weg te rijden. Zo kunnen de kinderen het grootste deel van de rit (als je geluk hebt) lekker slapen en hoeven ze zich nog maar een paar uurtjes te vermaken.